🚀 Pasūtījumiem virs 40€ bezmaksas piegāde Latvijā! 🚀

kas ir [ galvenais ] ?

Ja daļu ikdienas es pavadu neproduktīvi, tad vienmēr aizdomājos - kāds es vēlos būt? Ko es varu darīt jau šobrīd, lai lietas mainītos?

Kas man ir galvenais?
Arī es sāku ar tieši šo pašu jautājumu - kas ir galvenais? Kas man ir galvenais manā dzīvē? Ko es vēlos un kāds es vēlos būt? Tie ir jautājumi, kas vienmēr prasa dziļāku apdomāšanu. Taču atbildes virziens ir ļoti skaidrs - būt augstākais un labākais, kas es šajā brīdī spēju būt. Un būt tāds iespējami katru brīdi, kamēr esmu šeit.
Skan ļoti jauki, bet tomēr uzreiz viens jautājums paliek neatbildēts – kā to izdarīt, lai tie nebūtu tikai tukši vārdi un patīkami skanošas frāzes bez satura?
Īpaši neaizraujoties ar sociālajiem tīkliem vai TV un tālruni pārsvarā izmantojot tā pamatfunkciju veikšanai, pamanīju, ka laika posmus dienā pavadu neproduktīvi un bez jēdzīga pienesuma Dzīvei. Un tas lika (un vēl arvien liek) manu ikdienu pārskatīt vēl sīkāk - kas man ir galvenais? Kāds es vēlos būt? Ko es daru šobrīd, lai kļūtu labāk?

Lai es būtu produktīvs, izmantotu laiku pēc iespējas lietderīgi un jēgpilni, man bija skaidra viena lieta:

  •       Es vēlos katru mirkli šodien būt savu maksimālo spēju augstumos.

Redzot 3 no maniem vecvecākiem savus pēdējos mēnešus un gadus pavadām vairs pilnībā neapzinoties savu tuvinieku vai pat savu eksistenci šajā Dzīvē, ātri vien sapratu, ka tāds scenārijs tikpat viegli un nemanot var piemeklēt arī mani.

Līdz ar šiem notikumiem manī noformulējās mana nākamā Dzīves prasība:

  •       Es vēlos būt produktīvs, jēgpilns, apzināts, zinātkārs un Dzīvespriecīgs arī vēl pēc 60-80 un 100 gadiem.

No šīm abām manām prasībām pret Dzīvi, manī radās vairāki jautājumi - ko es varu darīt jau šodien, lai es spētu būt mans augstākais-es gan tagad, gan arī vēl pēc tik daudziem gadiem uz priekšu? es varu dzīvot tā, lai pienesums būtu jūtams gan šodien, gan arī daudz vēlāk?



Mana atbilde slēpās uzturā - tēmā, kas:
  • man šķita gana sarežģīta, lai to izprastu uzreiz un pilnībā,
  • pietiekami viegla, lai to pārbaudītu pats uz sevi,
  • un pietiekami daudzsološa, lai būtu vērts to vispār īstenot.
Un tādu domu sevī nes [galvenais] - katram tas ir kaut kas cits un nozīmē kaut ko citu. Bet ikvienam tas ir iemesls vēlreiz apjaust sevī un nofokusēt uzmanību uz to, kas Dzīvē ir pats svarīgākais.
Apjaust to, kas ir pats [galvenais].
Un īstenot to
 
Lai izdodas! Ikvienam no mums.
Kārlis un [galvenais]

atstāj komentāru